Imelda Hanselman

Loopbaanbegeleiding & Coaching

Wat voor de rups het einde van de wereld is, heet bij de vlinder een begin

Stress & burnout

Coaching bij stress en burnout
Ervaren van stress is op zichzelf nuttig; voor de oermens was stress levensreddend! Veel en langdurig stress ervaren is ongezond; het brengt uw leven fors uit evenwicht met uiteindelijk totale uitputting als gevolg (burnout).

Als stress langzamerhand uw leven binnen sluipt, blijkt het vaak lastig te zijn allerlei signalen te (h)erkennen. Verminderd functioneren is het gevolg en (gezondheids)klachten gaan zich opstapelen. Op elk moment kunt u dit zélf doorbreken; hoe eerder u dit doet, des te sneller u gaat werken aan terugwinnen van energie. Coaching is bedoeld om u daarbij te ondersteunen; het is altijd maatwerk. Ieder mens staat immers op eigen wijze in het leven en reageert op persoonlijke manier op zijn omgeving. Wat voor de één een ‘koud kunstje’ is, kan voor de ander een bijna onoverkomelijke hindernis zijn. Alle onderwerpen die uw stress raken, maken deel uit van de begeleiding. Door coaching krijgt u inzicht in uw ‘stressoren’ en leert u deze te hanteren. U brengt gezonde samenhang aan tussen wat u denkt, voelt en doet. Daarmee wordt uw functioneren en welbevinden zowel thuis als op uw werk weer plezierig én gezond.

stokjes

Gemiddeld bestaat de begeleiding uit circa 5 tot 8 sessies, verspreid over 2 tot 7 maanden. Gesprekken, (thuis)opdrachten en oefeningen maken daar deel van uit. Als er sprake is van (dreigend) verzuim op uw werk, kan ontvangen van begeleiding onderwerp van overleg zijn met uw werkgever.

Raadpleeg ook Burnout&Stress met veel extra informatie.  logo-bs-web-profiel