Imelda Hanselman

Loopbaanbegeleiding & Coaching

Wat voor de rups het einde van de wereld is, heet bij de vlinder een begin

Outplacement

Een outplacementtraject is zinvol als uw arbeidsovereenkomst eindigt; om wat voor reden dan ook. Verlies van uw baan maakt het noodzakelijk dat u een omslag maakt. Transitie wordt dat ook wel genoemd. U staat stil bij de gevolgen van deze verandering. Om u zelf te presenteren bij een toekomstige werkgever brengt u uw werkervaring, kennis en persoonlijkheid in kaart. U maakt keuzes voor de richting waarin u uw werkleven wilt voortzetten. Gericht op de toekomst gaat u acties ondernemen om een nieuwe werkkring te vinden. Waar u ontslag aanvankelijk als een negatieve gebeurtenis ervaart, gaat u ondervinden dat het tegelijk een kans is om nieuwe wegen in te slaan.

stokjes

Outplacement (Van Werk Naar Werk begeleiding) bestaat uit drie delen. Het eerste deel betreft de verwerking van wat u is overkomen en hoe u de touwtjes weer in handen krijgt. Het tweede deel bestaat uit het loopbaanonderzoek. U brengt uw levensloop in beeld en verheldert vragen als: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, wat is voor mij belangrijk in werk, hoe bereik ik dat? Het derde deel richt zich helemaal op het verwerven van de nieuwe gewenste baan.

Afhankelijk van wat met uw werkgever is overeengekomen en wat nodig is, duurt outplacement tussen circa 3 en 9 maanden. Het bestaat uit gesprekken, opdrachten, loopbaantesten en -onderzoeken, werkveldoriëntaties, coaching en training in vaardigheidsvergroting.

In het kader van de wettelijke transitievergoeding kan een traject op maat worden gemaakt, passend bij uw budget.