Imelda Hanselman

Loopbaanbegeleiding & Coaching

Het is niet voldoende naar de rivier te komen met de wens om vis te vangen, je moet ook een net meenemen.

Chinees gezegde

Ontwikkeladvies – uw loopbaan APK

Tijd voor verandering in uw loopbaan?  Genoodzaakt een werkswitch te maken om aan het werk te kunnen blijven? Werken tot uw 67e of misschien wel uw 70e? Toe aan een nieuwe uitdaging? Geef uw loopbaan een boost, een update, een loopbaan-APK, met een ontwikkeladvies. 

Waarvoor een Ontwikkeladvies?

Het doel van een ontwikkeladvies is om u te stimuleren de regie van uw loopbaan in eigen handen te nemen. Met een korte heroriëntatie op uw loopbaan krijgt u inzicht in het toekomstperspectief van uw huidige werk, uw competenties en uw toekomstige loopbaanmogelijkheden. Het gaat erom dat u actief gaat nadenken over hoe u (opnieuw) plezier, inkomen of uitdaging gaat vinden of behouden in werk (of uw bedrijf), uitval door ziekte of werkloosheid kunt voorkomen of werkend uw pensioenleeftijd kunt bereiken. U werkt aan een persoonlijk ontwikkelplan waarin u hebt beschreven wat voor acties u gaat ondernemen om uw mogelijkheden te vergroten om op de huidige arbeidsmarkt met plezier, uitdaging en behoudt van vitaliteit en inzetbaarheid aan het werk te komen of blijven.

stokjes

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 18 jaar die werkt (werknemer of zelfstandige) of werkzoekend is, in alle beroepsgroepen en arbeidsmarktsectoren, kan een ontwikkeladvies zinvol en nodig zijn. Belangrijk is dat u gemotiveerd bent om bewust stil te gaan staan bij uw loopbaan en verandering in uw loopbaan gewenst en/of noodzakelijk is. U kunt deze heroriëntatie aan gaan op eigen initiatief, los van uw werksituatie of werkgever. Maar ook kan het denkbaar zijn dat uw werkgever (indien u die heeft) bereid is u hierin financieel te faciliteren.

Wat en wanneer?

Door middel van 2 à 3 loopbaanadviesgesprekken, huiswerkopdrachten en eventueel aangevuld met testen op gebied van competenties, beroepskeuze en persoonlijkheid onderzoekt u welke wensen en mogelijkheden u hebt voor een nieuwe stap in uw loopbaan om daarmee inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

De kosten van de Ontwikkeladvies betaalt u zelf (of uw werkgever). Voor particulieren geldt een verlaagd tarief. Qua tijdsbeslag zal een ontwikkeladvies circa 2 maanden gaan duren. Een arbeidsmarktscan kan onderdeel zijn van het advies bij aanvang van het traject. Het laat uw kansen zien in meerdere (beoogde) functies op de huidige arbeidsmarkt.

Neem contact op voor een persoonlijke loopbaan APK (en kostenplaatje). 

LET OP! Tot 30-11-2022 komen mensen met een opleidingsniveau tot en met mbo 2 in aanmerking voor een Ontwikkeladvies, betaald door de overheid. Je komt als deelnemer alleen in aanmerking als je geen opleiding hebt, of basisonderwijs, vmbo, mbo 1/ mbo entree of mbo 2 hebt afgerond. Een afgeronde havo of vwo-opleiding voldoet hier niet aan. Deze regeling is door de overheid opengesteld en het advies wordt gegeven door deelnemende loopbaancoaches

Krediet Leven Lang Leren
Deeltijd opleiding – kosten
Opleidingen Leven Lang Leren

SLIM : stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het MKB
STAP : stimulering arbeidsmarktpositie