Imelda Hanselman

Loopbaanbegeleiding & Coaching

Elke reis van duizenden kilometers, begint met de eerste stap

Tao Teh King

Ontwikkeladvies – uw loopbaan APK

Tijd voor verandering in uw loopbaan?  Genoodzaakt een werkswitch te maken om aan het werk te kunnen blijven? Werken tot uw 67e of misschien wel uw 70e? Toe aan een nieuwe uitdaging? Geef uw loopbaan een boost, een update, een loopbaan-APK, met het Ontwikkeladvies. “NL leert door!”

Waarvoor een Ontwikkeladvies?

Het doel van een Ontwikkeladvies is om u te stimuleren de regie van uw loopbaan in eigen handen te nemen. Met een korte heroriëntatie op uw loopbaan krijgt u inzicht in het toekomstperspectief van uw huidige werk, uw competenties en uw toekomstige loopbaanmogelijkheden. Het gaat erom dat u actief gaat nadenken over hoe u (opnieuw) plezier, inkomen of uitdaging gaat vinden of behouden in werk (of uw bedrijf), uitval door ziekte of werkloosheid kunt voorkomen of werkend uw pensioenleeftijd kunt bereiken. U werkt aan een persoonlijk ontwikkelplan waarin u hebt beschreven wat voor acties u gaat ondernemen om uw mogelijkheden te vergroten om op de huidige arbeidsmarkt met plezier, uitdaging en behoudt van vitaliteit en inzetbaarheid aan het werk te komen of blijven.

stokjes

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 18 jaar die werkt (werknemer of zelfstandige) of werkzoekend is, in alle beroepsgroepen en arbeidsmarktsectoren, kan een Ontwikkeladvies zinvol en nodig zijn. Belangrijk is dat u gemotiveerd bent om bewust stil te gaan staan bij uw loopbaan en verandering in uw loopbaan gewenst en/of noodzakelijk is. U gaat deze heroriëntatie aan op eigen initiatief, los van uw werksituatie of werkgever.

Wat en wanneer?

Door middel van loopbaanadviesgesprekken, huiswerkopdrachten en eventueel aangevuld met testen op gebied van competenties, beroepskeuze en persoonlijkheid onderzoekt u welke wensen en mogelijkheden u hebt voor een nieuwe stap in uw loopbaan en om daarmee inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

De kosten van de Ontwikkeladvies worden geheel betaald door de overheid; de aanvraag en administratieve afwikkeling verloopt via de uitvoerende adviseur. Qua tijdsbeslag zal een Ontwikkeladvies circa 2 maanden gaan duren. Een arbeidsmarktscan is een verplicht onderdeel van het advies, en vindt plaats bij aanvang van het traject.

LET OP! BUDGET 2020 UITGPUT; DEELNAME TIJDELIJK NIET MOGELIJK
De regeling loopt vanaf 1-8-2020. Deelname (registratie) is vanaf 2-9-2020 helaas NIET meer mogelijk tot nader bericht, omdat het beschikbare budget inmiddels is uitgeput. De minister beraadt zich op een nieuw budget dat richting 2021 beschikbaar gesteld zal gaan worden.
Volg hiervoor ook de website van het ministerie.

Krediet Leven Lang Leren
Deeltijd opleiding – kosten
Opleidingen Leven Lang Leren
Noloc en levenlangleren
SLIM : stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het MKB
STAP (in aantocht 2022): stimulering arbeidsmarktpositie