Imelda Hanselman

Loopbaanbegeleiding & Coaching

Zonder moeite bereik je alleen wat niet de moeite waard is.

Ontwikkeladvies – uw loopbaan APK

Tijd voor verandering in uw loopbaan? Werken tot uw 67e of misschien wel uw 70e? Toe aan een nieuwe uitdaging? Geef uw loopbaan een boost, een update, een loopbaan-APK, met het Ontwikkeladvies. “NL leert door!”

Waarvoor een Ontwikkeladvies?

Het doel van een Ontwikkeladvies is om u te stimuleren de regie van uw loopbaan in eigen handen te nemen. Met een korte heroriëntatie op uw loopbaan krijgt u inzicht in het toekomstperspectief van uw huidige werk, uw competenties en uw toekomstige loopbaanmogelijkheden. Het gaat erom dat u actief gaat nadenken over hoe u (opnieuw) plezier of uitdaging gaat vinden of behouden in uw werk, uitval door ziekte of werkloosheid kunt voorkomen of werkend uw pensioenleeftijd kunt bereiken. U werkt aan een persoonlijk ontwikkelplan waarin u hebt beschreven wat voor acties u gaat ondernemen om uw mogelijkheden te vergroten om met plezier, uitdaging en behoudt van vitaliteit en inzetbaarheid aan het werk te blijven.

stokjes

Voor wie?

Voor iedereen die werkt, in alle beroepsgroepen en arbeidsmarktsectoren, kan een Ontwikkeladvies zinvol en nodig zijn. Belangrijk is dat u gemotiveerd bent om bewust even stil te gaan staan bij uw loopbaan en toe bent aan verandering. U gaat deze heroriëntatie aan op eigen initiatief, los van uw werksituatie of werkgever. De exacte bepaling van de regeling (en wie binnen de beroepsbevolking in aanmerking komen) is  momenteel in de maak. Verwacht wordt dat nagenoeg iedere werkende, inclusief zelfstandigen (ZZP of ZP)  en werklozen, in aanmerking komen voor dit Ontwikkeladvies.

Wat en wanneer?

Door middel van loopbaanadviesgesprekken, huiswerkopdrachten en eventueel aangevuld met testen op gebied van competenties, beroepskeuze en persoonlijkheid onderzoekt u welke wensen en mogelijkheden u hebt voor een nieuwe stap in uw loopbaan en om daarmee inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

De kosten van de Ontwikkeladvies worden geheel betaald door de overheid; de aanvraag en administratieve afwikkeling verloopt via de uitvoerende adviseur. Qua tijdsbeslag zal een Ontwikkeladvies circa 2 maanden gaan duren. Een arbeidsmarktscan is een verplicht onderdeel van het advies, en vindt plaats bij aanvang van het traject.

De regeling loopt van 1-8-2020  tot 1-4-2021 en deelname is mogelijk zo lang het budget (voor 20.000 adviezen landelijk) dit toelaat.
Volg de website van het ministerie.

Krediet Leven Lang Leren
Deeltijd opleiding – kosten
Opleidingen Leven Lang Leren
Noloc en levenlangleren
SLIM : stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het MKB
STAP (in aantocht 2022): stimulering arbeidsmarktpositie