Imelda Hanselman

Loopbaanbegeleiding & Coaching

Leer van het verleden. Leef in het heden. Geloof in de toekomst.

Een update voor uw loopbaan

Tijd voor verandering in uw loopbaan?  Genoodzaakt een werkswitch te maken om aan het werk te kunnen blijven? Werken tot uw 67e of misschien wel uw 70e? Toe aan een nieuwe uitdaging? Geef uw loopbaan een boost, een update, een loopbaan ‘APK’, met een advies over het vervolg van uw loopbaan. 

Waarvoor is een update van uw loopbaan?

Het doel van een loopbaan-update is om u te stimuleren de regie van uw loopbaan in eigen handen te nemen. Met een korte heroriëntatie op uw loopbaan krijgt u inzicht in het toekomstperspectief van uw huidige werk, uw competenties en uw toekomstige loopbaanmogelijkheden. Het gaat erom dat u actief gaat nadenken over hoe u (opnieuw) plezier, inkomen of uitdaging gaat vinden of behouden in werk (of uw bedrijf), uitval door ziekte of werkloosheid kunt voorkomen of werkend uw pensioenleeftijd kunt bereiken. U werkt aan een persoonlijk ontwikkelplan waarin u hebt beschreven wat voor acties u gaat ondernemen om uw mogelijkheden te vergroten om op de huidige arbeidsmarkt met plezier, uitdaging en behoudt van vitaliteit en inzetbaarheid aan het werk te komen of blijven.

stokjes

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 18 jaar die werkt (werknemer of zelfstandige) of werkzoekend is, in alle beroepsgroepen en arbeidsmarktsectoren, kan een loopbaan update zinvol en nodig zijn. Belangrijk is dat u gemotiveerd bent om bewust stil te gaan staan bij uw loopbaan en verandering in uw loopbaan gewenst en/of noodzakelijk is. U kunt deze heroriëntatie aan gaan op eigen initiatief, los van uw werksituatie of werkgever. Maar ook kan het denkbaar zijn dat uw werkgever (indien u die heeft) bereid is u hierin financieel te faciliteren.

Wat en wanneer?

Door middel van 2 à 3 loopbaanadviesgesprekken, huiswerkopdrachten en eventueel aangevuld met testen op gebied van competenties, beroepskeuze en persoonlijkheid onderzoekt u welke wensen en mogelijkheden u hebt voor een nieuwe stap in uw loopbaan om daarmee inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

De kosten van de loopbaan update betaalt u zelf (of uw werkgever). Voor particulieren geldt een verlaagd en voor zp-ers een aangepast tarief. Qua tijdsbeslag duurt een loopbaan update circa 2 maanden. Een arbeidsmarktscan kan onderdeel zijn van het advies bij aanvang van het traject. Het laat uw kansen zien in meerdere (beoogde) functies op de huidige arbeidsmarkt.

Neem contact op voor een persoonlijke loopbaan update (en kostenplaatje). 

Krediet Leven Lang Leren
Deeltijd opleiding – kosten
Opleidingen Leven Lang Leren

STAP : stimulering arbeidsmarktpositie