Imelda Hanselman

Loopbaanbegeleiding & Coaching

Het is niet voldoende naar de rivier te komen met de wens om vis te vangen, je moet ook een net meenemen.

Chinees gezegde

Jobcoaching

 

Jobcoaching of coaching-on-the-job is begeleiding van een werknemer in zijn baan.

U wilt zo goed en plezierig mogelijk functioneren in uw baan. Toch ervaart u door bijvoorbeeld een arbeidshandicap of persoonlijke beperkingen problemen in uw dagelijkse werk. Dan kan jobcoaching uitkomst bieden.

Het doel van jobcoaching is om u zo goed mogelijk te laten functioneren in uw werk en daarbij de hindernissen die u ondervindt te overbruggen. De jobcoach ondersteunt u daarbij.
De begeleiding richt zich op uw dagelijkse werk en vindt vooral plaats op uw werkplek. Vooraf stelt u samen met de jobcoach vast op welke onderdelen van het werk u begeleiding wilt (uw coachingsvraag). Dat kan van mens tot mens verschillen; iedereen is uniek en bijzonder.
Coaching richt zich op uw werkhouding in samenspel met uw werkomgeving. Vóór de start van de begeleiding spreken we af wie welke taken en verantwoordelijkheden op zich neemt.
Meer over jobcoaching: klik hier en lees verder….

stokjes

De intensiteit van de begeleiding is afhankelijk van uw coachingsvraag; de duur varieert van enkele maanden tot enkele jaren. De kosten voor jobcoaching kunnen door de werkgever worden vergoed. Wanneer u te maken heeft met vastgestelde arbeidsbeperkingen, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een door UWV toegewezen jobcoach. Voor uitgebreide informatie hierover raadpleeg de website van UWV. U krijgt dan via UWV een andere jobcoach toegewezen, die wordt betaald door UWV.